Alperen Sigorta Aracılık Hizmetleri LTD. ŞTİ.
 
Domatesler yağmurdan zarar gördü
Karacabey Ziraat Odası Meclis Başkanı Nuri Karaca, önceki gün iki saat süren ve metre kareye 55 kg. düşen aşırı yağışın çiftçiyi perişan ettiğini söyledi.
Yağışların yol açtığı hasara ilişkin basın açıklaması yapan Karaca, "Bu yıl toplam 85 bin dekar alanda gerçekleştirilen domates ekiminin ancak 55 bin dekarının hasadı tamamlanabilmişti. Piyasa değeri yaklaşık 50 milyon TL olan 30 bin dekardaki yaklaşık 170 bin ton yetişmiş domates çürümeye terk edildi. Bazı köylerimizde yağan dolu tüm ürünlere yüzde 100 oranında zarar vermiştir." dedi.
Domates tarımının sürdürülebilir olmaktan çıkmaması için bir şeyler yapılması gerektiğini vurgulayan Karaca, ilk aşamada tespitler yapılıp Ziraat Bankası, Tarım-Kredi gibi tarımsal kurumlara olan çiftçi borçlarının en az 5 yıl faizsiz ertelenmesi, çiftçinin sulama birliklerine, UEDAŞ'a, Pankobirliğe olan borçlarının devlet tarafından sübvanse edilerek taksitlendirilmesi gerektiğini söyledi.
Karacabey Ziraat Odası Meclis Başkanı Nuri Karaca, "Tarımsal sigorta yağış riskini kabul etmemektedir. Bütün ürünlerde yağış ve hastalık riskinin sigorta kapsamına alınması sağlanmalıdır. İlçemizde tam bir insanlık dramı yaşanmaktadır. Tüm yetkilileri ve siyasileri çare bulmaya davet ediyoruz." diye konuştu.
Öte yandan Karacabey Ziraat Odası Başkanı Hasan Karahasanoğlu beraberinde İlçe Tarım Müdürü Çağdaş Çeki ile birlikte ova köylerinde çiftçileri ziyaret ederek bilgi aldı.

İletişim
Tophane Mah. Çanakkale Cad. Yeni Hal İçi Sok. No:18/A
Merkez/Rize, pk:53020
Email: alperensigorta@hotmail.com.tr
Phone: 0 (464) 214 46 71
SOSYAL MEDYA
 
 
Hakkımızda
Tüm sigortacılık işlemlerinizde sizlere kaliteli hizmet vermekten her zaman onur duymaktayız. Bu amaçla sektörde uzun yıllardır hizmet veriyoruz.
Copyright © Alperen Sigorta Aracılık Hiz. Ltd. Şti.